Zwembad gesloten wegens onderhoudswerken : Het stedelijk zwembad is gesloten van maandag 31 augustus tot en met zondag 13 september wegens onderhoudswerken. Het zwembad krijgt een warmtekrachtkoppeling (WKK) Deze installatie maakt het mogelijk om op basis van brandstof zowel warmte als elektriciteit op te wekken. Dit past in het duurzaam energiebeleid van de stad Geel.

Diensten Lokaal Bestuur uitzonderlijk gesloten op 28 augustus

Wegens de sportdag voor de medewerkers van stad, OCMW en AGB zijn op vrijdagnamiddag 28 augustus enkele diensten gesloten. Archief, jeugddienst en Jac, bibliotheek en Gasthuismuseum sluiten de deuren om 12u. Het stedelijk zwembad en Toerisme Geel zijn wel open. Ook het Sociaal Huis is in de namiddag gesloten.

Pop up Mini Golf op Markt

Van vrijdag 21 tot en met maandag 31 augustus wordt de Geelse Markt dagelijks van 13u tot 21u ingericht als een 18 holes mini golf parcours. Op dinsdag en zaterdag is dat telkens vanaf 14u o.w.v. de wekelijkse markt. Dit initiatief is een samenwerking tussen het stadsbestuur en de centrumhandelaars.
Deelnemen kost 2,50 euro per persoon. Je kan ook bij de deelnemende handelaars sparen voor een gratis golfbeurt. Deze spaaractie start op zaterdag 15 augustus. Op deze manier kan je meerdere gratis golfbeurten bijeen verzamelen en in groep afzakken naar de Markt voor een uurtje golf op een unieke locatie.

Tribute to Tina Turner op Geel Zomert!

Op vrijdag 21 augustus speelt Nutbush op Geel Zomert! Deze 9-koppige band onder leiding van frontvrouw Mona Patrice Murray brengt het werk van Tina Turner op spectaculaire manier tot leven. Zij werden reeds de "beste Tina Turner tribute in Europa" genoemd en zullen deze reputatie ongetwijfeld waarmaken, mis deze unieke liveshow dus niet! Het concert start om 20u30 op de weide aan jeugdcentrum De Bogaard en is gratis.

Gratis proefles in de kunstacademie

Heb je interesse in een cursus bij de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst? Twijfel je nog of je de stap durft zetten. In september kan je een gratis proefles volgen. Snuif de sfeer op in de ateliers en maak kennis met de leerkracht-kunstenaars. De academie biedt cursussen aan voor kinderen, jongeren en volwassenen. Inschrijven voor de proefles is niet nodig.

Finale Beker van Geel

Elk jaar spelen de Geelse Voetbalclubs onderling een vriendschappelijke competitie. De deelnemers zijn FC Zammel, FC Beekhoek, Alberta, KSAV Sint Dimpna, FC Punt - Larum en de beloftenploeg van ASV Geel. De finaledag van deze competitie vindt plaats op dinsdag 1 september 2015 om 19u, en niet op 25 augustus zoals eerder aangekondigd. De Beker van Geel is een samenwerking tussen de Geelse voetbalclubs en de Geelse Sportraad.

Verkeershinder door wielerwedstrijd Kievermont

Op zaterdag 22 augustus organiseert WTC Roland een ploegentijdrit voor wielertoeristen. Start- en aankomst zijn voorzien in Kievermont. Tussen 12u en 19u geldt een parkeer- en verkeersverbod op het parcours.

Het parcours loopt via Kievermont - Tweeboomkes - Stalpaart -Groenenheuvel -Roggendries - Mannestraat - Kievermont.